Dit zijn de breekpunten voor elke relatie

Foto Pixabay

Benieuwd of je relatie kans op slagen heeft? Of met welke eigenschappen je rekening moet houden tijdens je zoektocht naar de ideale partner? Dankzij een grootschalig onderzoek uit de Verenigde staten, Australië en Singapore weten we namelijk dat woedeproblemen, gezondheidskwesties en voormalige huwelijken potentiële dooddoeners zijn voor elke relatie.

Tijdens zes studies werden meer dan 6500 proefpersonen tussen 21 en 76 jaar door de onderzoekers ondervraagd. Op basis hiervan stelden de wetenschappers een lijstje samen met daarop ongewenste, persoonlijke eigenschappen bij partners die als mogelijke breekpunten voor relaties gezien worden.

Bij het onderzoek werd er een onderscheid gemaakt tussen kortstondige en langdurige relaties. Zo heeft een kortstondige relatie meer kans om beëindigd te worden als er gezondheidsproblemen optreden, als de partner stinkt of een slechte hygiëne heeft, als de partner al getrouwd geweest is of als de partner regelmatig uitbarst in een woedebui. Bij langdurige relaties vormen vooral agressieve partners, polygamie, wantrouwen, voormalige huwelijken en gezondheidproblemen mogelijke oorzaken van een relatiebreuk.