Nooit nog gebrek aan opslag, zelfs onderweg

Smartphones en tablets zijn fantastisch wanneer je regelmatig onderweg bent. Boeken, foto’s, muziek, films … tegenwoordig passen er honderden in je rugzak of handtas. De krappe opslagruimte is echter de enige beperking. Zeker als je enkele films wil bekijken, zonder dat je muziekcollectie of foto’s moet overzetten naar een andere apparaat. Daarenboven lijken de populairste smartphones steeds minder over uitbreidbaar geheugen te beschikken. Om dit euvel van de baan te helpen, namen we de Seagate Wireless onder de loep.

Voor alle toestellen

Wanneer je computer kampt met een tekort aan opslagruimte, kan je dat probleem eenvoudig van de baan helpen met een externe  harde schijf. Smartphones en tablets beschikken echter niet over een USB-ingang, dus die luxe is niet voor hen weggelegd. Die leegte wordt nu gevuld door de Seagate Wireless. Die zendt immers een wifi-signaal uit, waardoor verbinding mogelijk is met tal van apparaten, of het nu een computer of een smartphone is. Verbinding met USB-kabel zodat je vanop je laptop snel een film op de schijf kan zetten is daarnaast nog steeds mogelijk.

Voor een harde schijf van 500 gigabyte toont de Seagate Wireless redelijk groot, maar omvangrijk kan je de schijf bezwaarlijk noemen. Zonder enige problemen past hij in een rugzak of handtas. Zelfs grote jaszakken kunnen de schijf herbergen. Bovendien lijkt het signaal er niet onder te lijden. Qua mobiliteit zit het dus wel snor.

Twee richtingen

Aangezien smartphones en tablets het niet gewoon zijn om met een harde schijf om te gaan, heb je een app nodig om de Seagate Wireless te kunnen gebruiken. Die app is verkrijgbaar voor iOS, Android en Windows Phone en voelt behoorlijk intuïtief aan. In een mum van tijd zien we wat er op de schijf staat. Alles staat bovendien netjes geordend, wat meteen uitnodigt om te testen of de inhoud daadwerkelijk op de smartphone verschijnt.

We proberen een video af te spelen en worden begroet door een schermpje dat aangeeft dat er gebufferd wordt. Dat verdwijnt echter snel en zonder problemen kunnen we het filmpje bekijken. Ondanks dat alles nog niet gebufferd is, lukt het vlot om vooruit en achteruit te springen. Foto’s en documenten staan ook snel op het scherm, terwijl muziek helder weerklinkt. De Seagate Wireless presteert dus feilloos.

De Wireless werkt bovendien in twee richtingen. Video’s en foto’s die we met de smartphone maken, zetten we eenvoudigweg over naar de harde schijf. De functie voor een automatische back-up lijkt ons ook heel handig moest er iets voorvallen met ons mobiel apparaat, maar daar zijn we gelukkig niet mee geconfronteerd.

Minpuntje

Aangezien de Seagate Wireless een draadloos toestel is, werkt het met een batterij. Die lijkt gemiddeld zes uur mee te gaan, en moet dan opgeladen worden. Een oplader is niet meegeleverd, dus we moeten hem aansluiten op een computer. Het opladen duurt echter niet bijzonder lang en zes uur is meer dan genoeg voor de dagelijkse treinrit. Het gebruiksgemak en de extra opslag doen ons de batterij al snel vergeten.

In conclusie, de Seagate Wireless is een prima product voor wie veel op de baan is en nood heeft aan meer opslag voor zijn mobiele apparaten!