Wie te diep in het glas kijkt, vermijdt best deze plaatsen

Iedereen die al eens te veel gedronken heeft, kan erkennen dat de gemakkelijkste taak plots een helse uitdaging wordt. Veilig naar huis fietsen of de trap oplopen zonder te vallen, vergt evenveel concentratie als een beklimming van de Mount Everest. Dat blijkt nu ook uit een nieuw Brits onderzoek. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De website Drugabuse.com deed een onderzoek naar de meest gevaarlijke plekken in huis voor drankorgels. De trap staat met stip op de eerste plaats, aangezien maar liefst 17% van de ongevallen daar plaatsvinden. Een gladde vloer en de fiets zijn halsbrekende plekken voor dronkenlappen.

"Drugs en alcohol zorgen ervoor dat zelfs de kleinste taken zeer gevaarlijk kunnen worden", zo zegt Drugabuse tegen de Britse Metro. De website zet zich in voor meer informatie omtrent veilig alcohol en drugsgebruik. Met het onderzoek willen ze aantonten dat een ongeluk in een klein hoekje zit.

"Mannen en vrouwen van vele leeftijden bezeren zichzelf terwijl ze onder invloed zijn. Allemaal ongelukken die in een nuchtere staat niet hadden plaatsgevonden. Simpel gezegd: het gebruik van alcohol verhoogt de kans op ongelukken in ongeveer elke situatie."

De plaatsen waar beschonken mensen zich het meest bezeren, zijn dan ook geen verrassing. Zo verwonden ze voornamelijk hun hoofd, gezicht en hun edele delen.