Algemene voorwaarden iTunes als schitterend eerbetoon aan stripgeschiedenis

Een modern cliché luidt dat niemand ooit de algemene voorwaarden van software leest. Die teksten zijn immers veel te lang, bijzonder ingewikkeld en doodsaai. Een striptekenaar probeert dat nu verandering in te brengen, terwijl hij tegelijkertijd een hommage brengt aan klassieke en moderne cartoonisten. 

R. Sikoryak maakte de blog ‘iTunes Terms and Conditions: The Graphic Novel‘, waar hij elke dag een deeltje van de algemene voorwaarden van iTunes in stripvorm brengt. Daarbij laat hij zich telkens inspireren door een andere artiest. Zo passeerden Jim Davis van Garfield,  Stan Lee en Jacky Kirby van The Incredible Hulk en zelfs onze eigenste Hergé van Kuifje de revue al.

Al de teksten van de originele stripboeken zijn echter vervangen door de voorwaarden waarmee je instemt als je iTunes gebruikt. De personages ruimen bovendien plaats voor Steve Jobs. Als we eerlijk zijn hebben we nog altijd moeite met ons door de gebruiksvoorwaarden te worstelen, maar ze zijn nog nooit zo voortreffelijk gebracht.