Trui van Kurt Cobain te koop

NETHERLANDS - NOVEMBER 25: HILVERSUM Photo of Kurt COBAIN and NIRVANA, Kurt Cobain recording in Hilversum Studios, playing Takamine acoustic guitar (Photo by Michel Linssen/Redferns)

Meer dan twintig jaar na zijn dood kan Kurt Cobain nog altijd rekenen op een trouwe schare fans, die de voormalige frontman van Nirvana op handen dragen. De echte die-hards krijgen nu de kans om een haarlok van hun idool te bemachtigen, net als de trui waarmee hij destijds optrad voor MTV Unplugged.

Al wie jong was in de jaren negentig weet meteen over welke trui het gaat. Een aftands, groen misbaksel waarmee Cobain in 1993 een memorabele akoestische set speelde in de studios van Sony in New York (zie filmpje), amper een paar maanden voor hij zichzelf een kogel door het hoofd joeg. Twee decennia later biedt de website Julienslive het bewuste kledingstuk te koop aan. Hoewel de wollen trui tot op de draad versleten is, inclusief kapotte knoop en brandvlek, wordt de verwachte opbrengst op zo’n 55.000 euro geschat.

 

Wie deze maand een kleiner budget voorzien heeft voor Cobain-memorabilia, kan misschien bieden op een haarlok van de overleden zanger. Het haar is afkomstig van een poppenmaker, die destijds van Cobains ex-vrouw Courtney Love de opdracht kreeg om er een pop mee te maken. De pluk haar is 25 centimeter lang en zal naar schatting 9.000 euro in het laatje brengen.