Tien redenen waarom katten beter zijn dan honden

Honden of katten? Het is een debat dat dierenliefhebbers al jarenlang verdeelt. Al te vaak worden honden de beste vriend van de mens genoemd. Wij geven tien redenen waarom ook katten terechte winnaars zijn. 

1. Ze hengelen niet constant achter aandacht

troost.gif

Katten vinden het leuk om af en toe alleen te zijn. Als je ze overal achtervolgt, aan een stuk door aait en er voortdurend tegen praat, denken ze vast en zeker dat je niet goed bij je verstand bent.

2. Je moet ze amper opvoeden

listen.gif

Terwijl je met een hond heel wat tijd moet verslijten in de hondenschool, leren katten geen kunstjes. Niet omdat ze dom zijn, maar gewoon omdat ze geen tijd willen verspillen aan dat soort onzin.

3. Je moet katten niet uitlaten

Met een hond moet je meerdere keren per dag gaan wandelen. Alsof dat nog niet genoeg is, moet je ook plastic zakjes meenemen om ieder uitwerpsel handmatig mee op te pakken.

4. Katten zijn sluwer

in stilte.gif

Een hond kan je al eens beetnemen met een snoepje of een lief woordje. Katten voelen vanop afstand als je een list hebt bedacht om ze bij je te lokken.

5. Ze zijn niet kieskeurig wat hun eten betreft

eat.gif

Ben je vergeten om je favoriete huisdier wat te eten te geven? Geen probleem, ja kat kan zichzelf perfect redden en duikt op als je terug thuis bent. Als je hen teveel voer geeft, eten ze ook netjes één portie op.

6. Af en toe brengen ze een cadeautje mee naar huis

1.gif

Katten brengen vaak dode muizen, vogels of andere cadeautjes mee naar huis. Smakelijk is het niet, lief wel.

7. Katten zijn veel hygiënischer

Dat is gewoon een feit. Katten zijn veel netter, wassen zichzelf en zullen ook niet in de modder gaan rollen.

8. Een kat is een constante, stille compagnon

hoelang.gif

Je pluizige viervoeter zal je altijd gadeslaan. Ze doet dat bovendien in stilte. Terwijl honden soms uren kunnen blaffen, zullen katten slechts een schattig gemiauw uitbrengen.

9. Katten likken je niet te pas en te onpas

Als een hond aandacht wilt, springt hij plompverloren op je schoot en begint hij je hele gezicht te likken. Een kat zal je subtiel een kopje geven.

10. Met een kat heb je nooit nog vliegen in huis

Met een kat kan je ervan op aan dat ieder insect in huis het leven gelaten heeft tegen de tijd dat je thuis komt van je werk. Een hond ligt vermoedelijk moe in z’n mand met een vlieg op z’n neus.