De wind als vriend en vijand tijdens Gone With The Wind

Belgische kitesurfers kennen hem maar al te goed: de wet die hen verbiedt om hun favoriete sport te beoefenen bij meer dan 6 Beaufort. Red Bull besluit die met de voeten te treden en organiseert Gone With The Wind, een wedstrijd waarbij kitesurfers het eerst moeten opnemen tegen de wind voordat ze hem mogen aanwenden om te kiten. De locatie staat al vast maar de datum nog niet. Daarvoor is het afwachten tot er meer dan 6 Beaufort staat en stormweer dreigt.

Ergens tussen oktober 2015 en februari 2016, wanneer het weer aan de bovenstaande eisen voldoet, nemen maximaal twintig deelnemers de handschoen op in Red Bull Gone With The Wind.

In deze heroïsche strijd moeten de kitesurfers eerst met al hun materiaal op de rug één kilometer lopen, tegen de wind in. Wanneer ze het checkpoint bereiken, moeten ze hun kite optuigen en met behulp van de wind terugkeren richting startpunt. Onderweg moeten de deelnemers zoveel mogelijk airtime te maken. Om het nog een beetje moeilijker te maken, moet dit alles binnen één uur worden afgerond.

Snelheid is hier uiteindelijk niet de beslissende factor. Wie na het uur het meeste airtime heeft verzameld mag zich immers een jaar lang de kampioen van Red Bull Gone With The Wind noemen. De overwinnaar wordt uiteraard niet met lege handen naar huis gestuurd. Naast een vette WOO tracker krijgt hij of zij ook nog een geldprijs van maar liefst 750 euro. De tweede en derde krijgen bovenop hun WOO tracker respectievelijk 400 en 250 euro. Daarbovenop beloont de jury nog twee stilisten met een WOO Tracker.

Zin om dit stormweer te temmen met jouw kite? Schrijf je dan zeker in op de site van Red Bull en zorg ervoor dat je vrij bent op een stormachtige dag. Aangezien het aantal deelnemers beperkt is, vraagt Red Bull naar jouw vetste kitesurf foto’s. Op basis daarvan beslist onze landgenoot Christophe Tack, wereldkampioen in het freestyle kitesurfen,wie mag strijden voor de titel in Red Bull Gone With The Wind!

GWTW Visual 2