Canadezen bakken aftredend premier nog een poets

Voordat Stephen Harper morgen de fakkel van eerste minister van Canada doorgeeft aan Justin Trudeau, neemt zijn bevolking hem nog een keer op de hak. Een paar grapjassen begonnen op Change.org immers een campagne om Stephen Harper te vernoemen naar een luchthaven.

“De luchthaven van Toronto is vernoemd naar de liberale premier Lester Pearson. Die van Montreal draagt de naam van liberaal eerste minister Pierre Elliot Trudeau en de luchthaven van Saskatoon dankt zijn naam aan de conservatieve premier John Diefenbaker. Maar nog nooit heeft een eerste minister de naam van een luchthaven gedragen”, steekt de campagne van wal. “Waarom noemen we Stephen Harper vanaf nu dus niet gewoon ‘Calgary International Airport’?”

De petitie gaat nadien verder door uit te leggen dat Harper zijn imago zo opnieuw kan opkrikken na de zware verkiezingsnederlaag en sluit af door te zeggen dat hij dit verdient.

Op moment van schrijven had de petitie al meer dan 3.500 van de 5.000 benodigde handtekeningen ingezameld. Heel wat belangstelling voor een grapje, maar een petitie die vraagt om de Calgary International Airport te hernoemen naar Stephen Harper kon al op meer bijval rekenen. Die petitie werd echter ook sarcastisch onthaald door tegenstanders van de aftredende premier.