Time to eat; Pompoensoep
Wat heb je nodig ? (voor 4 personen)
1 Japanse pompoen
1 grote ui
2 teentjes look
1l groentebouillon
Zwarte peper
Zout
Klontje boter
Een paar takjes tijm
Bladpeterselie
20cl room
Zo maak je het
Er bestaan veel verschillende pompoensoorten, maar voor deze soep is de Japanse Hokkaido'-variant de meest aangewezen. Je herkent hem aan de felle oranje kleur. Verwijder de schil en de pitten en snij hem in kleine stukken, net als de ui. Laat de boter smelten in een grote kookpot. Bak de pompoen, de ui en de fijngeperste teentjes look even aan.
Na een vijftal minuten voeg je de groentebouillon en een paar takjes tijm toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur daarna opnieuw zachter. Laat de soep een half uurtje koken, verwijder de tijm en ga er met de staafmixer door. Kruid naar smaak met peper en zout. Voeg vlak voor het opdienen nog een scheut volle room toe. Afwerken kan verder met wat bladpeterselie en eventueel wat croutons.