Time to eat; Pompoensoep

Behalve griezelige kostuums associëren we Halloween spontaan met pompoenen, al dan niet uitgehold tot decoratieve lampions. Wie het vruchtvlees niet gewoon wil weggooien, kan dit recept voor een smeuïge pompoensoep een kans geven.

Wat heb je nodig ? (voor 4 personen)



1 Japanse pompoen

1 grote ui

2 teentjes look

1l groentebouillon

Zwarte peper

Zout

Klontje boter

Een paar takjes tijm

Bladpeterselie

20cl room

Zo maak je het

Er bestaan veel verschillende pompoensoorten, maar voor deze soep is de Japanse ‘Hokkaido’-variant de meest aangewezen. Je herkent hem aan de felle oranje kleur. Verwijder de schil en de pitten en snij hem in kleine stukken, net als de ui. Laat de boter smelten in een grote kookpot. Bak de pompoen, de ui en de fijngeperste teentjes look even aan.

Na een vijftal minuten voeg je de groentebouillon en een paar takjes tijm toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur daarna opnieuw zachter. Laat de soep een half uurtje koken, verwijder de tijm en ga er met de staafmixer door. Kruid naar smaak met peper en zout. Voeg vlak voor het opdienen nog een scheut volle room toe. Afwerken kan verder met wat bladpeterselie en eventueel wat croutons.