Fan van jars

Ben jij al mee met de nieuwe hype in Lifestyle Land? Alles – maar dan ook echt alles – kan je tegenwoordig in een jar doen. De tijd dat we eenvoudigweg spraken van een voorraadpot of weckpot lijkt voorgoed verleden tijd. De “naamsverandering” brengt niet alleen een oor maar ook een lading nieuwe ideeën met zich mee: met wat voor lekkers kan je die jar van jou zoal vullen?

Twee hypes in één

shutterstock_200479820Je hebt de voorbije zomer vast wel op een hip terrasje aan een home made ice tea liggen slurpen? Niets zo eenvoudig als zelf jouw eigen variant in mekaar te boksen en hem uit te schenken in een stel trendy jars met een fleurig rietje erbij. Ideaal voor als verfrissend non-alcoholisch aperitiefje!

 

Om op te eten!

Feestje gepland bij je thuis? Ook cocktails kan je eenvoudig in een leuke jar presenteren. De grote opening laat heel wat ruimte voor creatieve, fruitige decoratie. Leg er een prikker met aardbeien of frambozen bovenop en die cocktail van jou is echt om op te eten!

Smakelijke smoothie

Bij het aanbreken van de herfst komt er meestal ook een einde aan een periode van heerlijke milkshakes met de meest verrukkelijke smaken. Tijd dus om over te schakelen op de gezonde fruitige variant op basis van yoghurt, melk of room! Bekijk hier hoe je samen met je kinderen in 1-2-3 een smakelijke blueberry smoothie op tafel tovert.

Cool koffietjeshutterstock_269914889

Wie houdt van koffie moet zeker ook eens een Frappuccino maken. Laat je cappuccino afkoelen, doe hem in de blender met een hoop ijsblokjes en voeg eventueel melk en suiker toe. Schenk hem uit in je jar en doe er een dotje slagroom bovenop. Voor de liefhebbers: doe er chocolade, koekjes of speculaas bovenop als decoratie. Héérlijk!

Nog andere recepten ontdekken voor smoothies en meer?

Bekijk onze recepten in je myShopi app voor smartphone en tablet en… smakelijk!