‘Bloedmooie’ maquillage voor Halloween

Naast de verplichte oranje pompoenen, doodshoofden en spinnenwebben biedt Halloween nog meer geheimzinnige inspiratie. Bloedrood in alle mogelijke variaties en intense, donkere tinten domineren de actuele maquillage-trends. Onder deskundige begeleiding van vooraanstaande make-upartiesten, zet Metro de meest toepasselijke tips en tricks op een rijtje.

Bloedrode lippen

2Bourjois FM Pink Catwalk 41 & Fuchsia 13_optTom Vandewalle is make-upartiest en docent aan de Bonnie & Clyde Academy. Hij houdt van Halloween, de perfecte periode voor een stevig potje contrasten. “De tegenstelling van gesofisticeerde smokey eyes met een intens rode lip geeft een plagerige mystiek aan je ogen. Je rode lippen symboliseren die sexy speelsheid.” Tal van merken zoals Estée Lauder, Bourjois en Rimmel halen inderdaad het mooiste rood uit de kast. Maar wie effectief voor bloedrood wil gaan, komt volgens Vandewalle zeker aan haar trekken bij Urban Decay, het favoriete label van beauty junkies. “Ze hebben zelfs een lippenstift met de naam Bad Blood, toch op en top sisleyphytoruby_optHalloween als je het mij vraagt.”

www.bonnieandclydestudios.be

Lippenpotlood

Ultieme rode lippen verkrijg je door met je rode lippenpotlood de mond volledig in te kleuren. De Phyto Lèvres Perfect Ruby van Sisley is daar een mooi voorbeeld van. “Dit versterkt de intensiteit van de rode lippenstift.”  Volgens Tom is het bij rode lippen trouwens belangrijk om je huid te egaliseren en eventuele roodheid te verdoezelen. “Naast de egale huid lijkt je lippenstift vuriger rood. Wil je de rode kleur nog extra benadrukken, creëer dan met rode lipgloss van Urban Decay een driedimensionaal effect.”

Combinatiemogelijkheden

5DIOR_5COULEURS-F014816576_5CoulEternelGold_F39_optWelke kleuren passen nu perfect bij die donkerrode, bloedrode lippen? Sylvie Coussement, make-upartiest bij Dior, raadt aan om met neutrale tinten op de ogen te werken zoals bruin, grijs, beige. “Voor een make-up met donkerrode lippen kunnen we meer gewaagde kleuren gebruiken zoals fuchsia, mauve, zwart en donkerblauw. Wie kiest voor een gothic look, met lippen in bordeaux, paarse of zwarte tinten, kan gaan voor intense smoky eyes met onze Diorshow 5 couleurs Pro Designer Smoky Design.”

www.dior.com

Smokey eyes

Geen Halloween zonder de mythische smokey eyes. Tom Vandewalle legt het geheim uit van een perfecte, mysterieuze zwarte oogschaduw. “Zet eerst een potloodlijntje in en rondom je oog aan, zo dicht mogelijk tegen en tussen de wimpers. Vervaag met een penseel zodat je al een smokey effect bekomt. Zet hier daarna een zwarte oogschaduw over om het potlood te fixeren en werk naar de arcadeboog van je ogen toe met een zacht penseel. Denk aan een rokerige ruimte, je ziet geen contouren, dus goed uitschaduwen is de boodschap.” 

Toch moet je voorzichtig zijn, vindt Ines Borgonjon, Senior Make-up artist bij Mac. “Voor 8EsteeLauderMagicSmokyCollection_Expiry__April_2017_optlichtere types raad ik aan om niet onmiddellijk naar zwart te grijpen, maar naar donkere kleuren zoals diep blauwe of groene variaties. Aangezien Halloween ook feestelijk is, is het altijd leuk om een accentje goud, zilver, koper of brons toe te voegen.”

Donker paars

Een donkere paarse mond is zeer gothic.
En met de Magic Smokey Powder Shadow Stick–potloden van 9CHANEL_LES AUTOMNALES_2015_PR_07_optEstée Lauder bereik je meteen het gewenste resultaat. Gebruik de stick langs je wimpers voor een smokey lijntje, of wrijf het zachtjes rond met de vingers op het ooglid voor een luxueuze, poederige oogschaduw.

www.esteelauder.be

Finishing touch

Een look is pas af met de juiste kleur op de nagels. De meest toepasselijke en misschien wel de mooiste nagellak vinden we bij Chanel. De naam zegt het zelf, Écorce Sanguine: bloederig, diep en vlammend, met een steenrood accent. Maar ook het eerder sombere Vert Obscur, geïnspireerd op het spel van licht en schaduw van de bladeren in een bos, past perfect in het mysterieuze, duistere plaatje. 

www.chanel.com

TIP van Tom Vandewalle:

“Ga voor zwarte matte nagels om je glanzende lippen in de verf te zetten. Of doe gewoon het tegenovergestelde van je make-up en kies voor een nude nagellak. Dit geeft een zachte touch aan je Halloween look.”

Door Arne Rombouts