Dit eten succesvolle ceo's als ontbijt

Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar. Deze uitdrukking klinkt misschien bekend in de oren, toch vegen we er vaak onze voeten aan.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Ben jij vandaag vroeger opgestaan om te ontbijten? Dan verdien jij een pluim, want uit een rondvraag van de Vlaamse Vereniging Voedingsdeskundigen en Diëtisten blijkt dat één op vijf Belgen het ontbijt overslaat. Bij studenten begint zelfs één op drie zonder ontbijt aan de dag, zo bleek deze maand nog uit een studie van Kok op Kot.

Nochtans heeft een ontbijt veel voordelen. Een Amerikaanse studie uit 2003 toonde aan dat mensen die het ontbijt overslaan 4,5 keer meer kans hebben op obesitas dan degene die wel ontbijten. Daarnaast hebben ontbijters een betere bloedsuikerspiegel, een beter cholesterolgehalte en ze zijn minder hongerig later op de dag. Bovenal is een ontbijt ook gewoon onwijs lekker.

Heb je wat inspiratie nodig? Het Britse consultancybedrijf Make It Cheaper ging raad vragen bij zeven ceo's en polste naar hun favoriete ontbijt.

Infografiek Make It Cheaper