Zijn dit de zes vreemdste halloweenkostuums?

NEW YORK, NY - OCTOBER 31: Jesus Pellot, dressed as a zombie, poses for a photo at the 14th St. station before heading to the 41st Annual Village Halloween Parade October 31, 2014 in New York City. Thousands of costumed New Yorkers gather every year at the parade, which starts on Spring Street before heading more than a mile along Sixth Avenue. Kevin Hagen/Getty Images/AFP

Het griezelfeest van het jaar staat weer voor de deur. In Amerika vliegen de kostuums ondertussen al de feestwinkels uit. En de meest populaire vermommingen zijn wel heel opmerkelijk. The Washington Post zette de meest opvallende en controversiële pakjes op een rij. 

CAITLYN JENNER

caitlyn jenner

Het kleine korset dat realityster Kaitlyn Jenner droeg op de voorpagina van Vanity Fair was binnen enkele dagen uitverkocht. “Caitlyn Jenner heeft bewezen dat zij de meest belangrijke superheld is dit jaar”, zei een verkoper eerder tegen Huffington Post. “Wij, als winkel, zijn er trots op dat wij het kostuum verkopen.”

Het ‘Call Me Caitlyn-pakje’ en de bijhorende pruik schoot wel in het verkeelde keelgat van verschillende Amerikaanse transgendergroepen. Ze vinden het kostuum smakeloos en ervaren het als een belediging. Caitlyn zelf kan er wel om lachen. “Ik snap de grap en vind het harstikke leuk”, zei ze tegen NBC.

EL CHAPO

El Chapo

Geen vampiers, heksen en weerwolven voor de Mexicanen dit jaar. De Mexicanen en Amerikanen kiezen deze keer massaal voor een boevenpak en masker van de beruchte drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán. De drugsbaas ontsnapte in juli via een anderhalve kilometer lange tunnel uit de zwaarbewaakte Altiplano-gevangenis.

DONALD TRUMP

Donald Trump

Naar goede gewoonte zijn kostuums van mensen die geregeld in de actualiteit verschenen bijzonder in trek. Zo zullen heel wat Amerikanen zich verkleden als Donald Trump. Terwijl mannen het met een eng latex masker moeten doen, kunnen vrouwen een ‘sexy’ pakje aantrekken.

CECIL DE LEEUW EN WALTER PALMER

cecil

De wereld reageerde woedend toen deze zomer een van de de mooiste en grootste leeuwen van Afrika werd doodgeschoten door een Amerikaanse tandarts Walter Palmer. En voor sommigen is het misschien nog te vroeg, maar het bloederige tandartskostuum met een los leeuwenhoofd gaat als zoete broodjes over de toonbank.

THE DRESS

6zBs9Dy

De meest besproken jurk van dit jaar leidde tot een ongeziene internetgekte met memes verdeelde de wereld in het ‘goud/witte’ kamp en het ‘blauw/zwarte kamp’. Ook kostuummakers zijn de hype nog niet vergeten, en verwerkten de twee kleurencombinaties in één jurk. Zo heeft iedereen toch een beetje gelijk.

PIZZA RAT

pizza rat

Dankzij een YouTubefilmpje groeide een New Yorkse rat uit tot een wereldheid. In onderstaande video is nog eens te zien hoe het hongerige beestje een stuk pizza van een trap sleept in een metrostation.