Fan van 'The Walking Dead' vermoordt vriend die in een zombie veranderde

Een man uit de Amerikaanse staat New Mexico die een hevige fan is van de populaire zombieserie 'The Walking Dead', heeft zijn vriend doodgeslagen omdat hij dacht dat die in een zombie zou veranderen. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De 23-jarige Amerikaan had vorige week samen met zijn vriend Christopher Paquin (23) enkele uren aan een stuk naar 'The Walking Dead' gekeken, toen bij Perry plots de stoppen doorsloegen. Hij begon zijn kameraad te schoppen en te slaan. Hij haalde zelfs uit met keukenmessen, een gitaar en een microgolfoven, meldt The Guardian.

Toen de politie ter plaatse kwam, werd de jongeman in bedwang gehouden door enkele onderhoudswerkers die in het gebouw aanwezig waren. Even later vonden ze het levenloze lichaam van Paquin. Perry werd gearresteerd op verdenking van moord.

"Perry zei dat hij veel gedronken had toen zijn kameraad geleidelijk aan in een zombie begon te veranderen en hem probeerde te bijten", zei een politiewoordvoerder. Hij voegde eraan toe dat de moord "een van de bizarste en afgrijselijkste"' was die hij kende.

De advocaat van Perry wenste nog niet te reageren. De zaak komt een eerste keer voor de rechter op 3 november.