Nieuwe technologie moet geheimen van piramides blootleggen

All Giza Pyramids

Eind deze maand gaat in Egypte ‘Scan Pyramids’ van start. Met dit ambitieuze project willen wetenschappers de geheimen van de piramides doorgronden. Ze hopen onder meer verborgen kamers te ontdekken en het mysterie rond de constructie van de bouwwerken te ontrafelen. 

Wetenschappers en architecten uit Egypte, Frankrijk, Canada en Japan willen met behulp van infraroodtechnologie en andere gesofisticeerde zoekapparatuur de geheimen van wereldberoemde piramides van Cheops en Chefren in kaart brengen. Ook twee piramides in Dasjoer, ten zuiden van Caïro, worden aan de nieuwe scantechnologie onderworpen.

Het project ‘Scan Pyramids’ vormt een nieuwe poging om meer te weten te komen over de bouw en de architectuur van de kollosale monumenten. Eind deze maand wordt er gestart met een van de piramides in Dasjoer, de eerste poging die de Egyptenaren ondernamen om een piramide te bouwen.

Matthieu Klein van de Canadese Laval University zegt dat ze op deze manier meters onder de grond kunnen zoeken naar “interessante zaken”, zonder de structuren aan te raken.