Dit is de nieuwste trend in koffieland

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat geldt ook voor de manier waarop we koffie drinken. De ene verkiest een cappuccino met veel melk in de ochtend, de andere een filterkoffie bij de lunch en een espresso met zout na het eten. Met zout? Dat lees je goed. Wat zout toevoegen aan een kopje van het zwarte goud zou de laatste trend zijn in koffieland. 

Volgens een studie die gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature verdoezelt zout de bittere smaak van koffie. Ideaal dus voor nieuwe koffiedrinkers die nog moeten wennen aan de smaak.

Omdat we bij Metro fervente koffiefanaten zijn, namen we de proef op de som. Door de beperkte middelen in ons kantoor konden we geen filterkoffie drinken, maar voegden we een mespunte zout toe aan een kopje van de koffiemachine. En ook al geven we nog steeds de voorkeur aan koffie zonder zout, de bittere smaak verdwijnt inderdaad naar de achtergrond. En een kleine tip: je koffie royaal bestrooien met zout is geen must. Een paar korrels is al genoeg.

coffee - Copy
Foto Metro

[polldaddy poll=”9140270″]