Sydney is de stad met de beste reputatie wereldwijd

Vandaag maakte het Reputation Institute, waarvan strategisch communicatiebureau akkanto partner is voor België, de resultaten bekend van de City RepTrak® 2015. Dit is een jaarlijkse studie die de reputatie van 100 steden wereldwijd meet en beoordeelt.

Met een score van 72,2 behaalt Brussel de 27ste plaats. Deze score is stabiel ten opzichte van de score in 2014 (72,64), maar in het klassement daalt Brussel van de 13de (2014) naar de 27ste plaats. Sydney eindigt op de eerste plaats met een score van 79,1, gevolgd door Melbourne en Stockholm.

De meting werd uitgevoerd onder een representatieve groep van respondenten in alle G8-landen. Het gaat hier dan ook om de externe perceptie van een stad.

De City RepTrak® meet de reputatie van een stad aan de hand van vier indicatoren: vertrouwen, waardering, bewondering en gevoel. Verder worden 13 attributen gemeten, gegroepeerd in 3 dimensies – ‘Advanced Economy’, ‘Effective Government’ en ‘Appealing Environment’. Een reputatiescore van 70 en hoger wordt als ‘sterk’ beschouwd.

De volledige lijst van steden kan je hier vinden.