Gun vergeten groenten een plaats op je bord

Liefhebbers van het wildseizoen hebben ongetwijfeld al hun eerste portie fazant of everzwijn achter de kiezen gestoken. Deze heerlijke stukjes vlees gaan vaak met alle aandacht lopen, maar wat er naast ligt, verdient eveneens onze belangstelling. Het najaar is namelijk hét seizoen waarin heel wat vergeten groenten in de winkel liggen. Dit zijn groenten die door de jaren heen van het menu verdwenen zijn. Zoals aardpeer, een zoete en notige groente die een stukje wild als everzwijnsteak perfect aanvult. Ga eens met deze twee ingrediënten aan de slag en proef het zelf!

Wat heb je nodig? (voor vier personen)

  • 4 everzwijnsteaks
  • 1 bakje oesterzwammen
  • 4 aardperen
  • 800 gram krieltjes
  • 1 bokaal appelcompote
  • 1 rolletje kruidenboter
  • rozemarijn

Aan de slag

Verwarm de oven op 200 °C. Kook de krieltjes in hun geheel een vijftal minuten in lichtgezouten water. Giet af, snij ze doormidden en leg ze in een ovenschaal. Kruid de aardappeltjes met peper, zout en rozemarijn en zet de schaal 15 tot 20 minuten in de oven.

Kruid de everzwijnsteaks met peper en zout. Laat een klontje boter smelten in de pan en bak de steaks op een redelijk hoog vuur.

Schil de aardpeer, snijd in stukjes en bak ze met een klontje boter in de pan. Snijd ondertussen de oesterzwammen in stukjes en voeg die toe wanneer de aardpeer gaar is. Laat het geheel nog eventjes verder bakken op een hoog vuur. Kruid naar smaak met peper en zout.

Serveer de everzwijnsteaks met een stukje lookboter erbovenop, zodat de boter over het vlees smelt. De appelcompote kan eventjes opwarmen of evengoed koud opdienen. Smakelijk!

Wist je trouwens dat Lidl volop inspeelt op seizoensgroenten? Meer informatie kan je op hun site vinden!

Everzwijnsteak_oesterzwam_NL_V2