Subway-sandwiches zijn niet lang genoeg

Na een rechtszaak over de lengte van zijn broodjes is de Amerikaanse fastfoodketen Subway verplicht om sandwiches te serveren die minstens 30,48 centimeter (één foot) lang zijn. Die beslissing kwam er nadat enkele oplettende klanten hadden opgemerkt dat de sandwiches van de populaire fastfoodketen niet altijd even lang zijn als de advertenties beloven.

Nadat op Facebook, Twitter en andere social media foto’s werden gedeeld van de broodjes – die 30,48 centimeter zouden moeten zijn – met een meetlat, bleek dat Subway zijn broodjes systematisch 2,5 centimeter te klein maakt. De fastfoodketen wilde het vervolgens op een akkoordje gooien met de ontevreden klanten maar kon niet voorkomen dat enkele onder hen naar de rechter stapten.

De rechtbank van Wisconsin heeft alle klachten gebundeld in één dossier en heeft bepaald dat de klanten gelijk hebben. Subway moet zijn broodjes langer maken en geregeld de meetlat bovenhalen vooraleer de sandwiches over de toonbank gaan. De misnoegde klanten krijgen ‘een gepaste schadevergoeding’, aldus de fastfoodketen.