Argentijnse vrouw vrijgelaten na afschuwelijke oudermoord

De Argentijnse Karen Klein (22) werd er begin deze maand van beschuldigd haar stiefbroer Leandro Acosta geholpen te hebben bij een afschuwelijke, dubbele oudermoord. Ondertussen is ze vrijgelaten. Ze zou onder druk van Acosta gehandeld hebben. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De twee hadden al zes jaar een relatie met elkaar toen de vreselijke feiten plaatsvonden. Acosta schoot eerst zijn stievader, Ricardo Klein (54) dood in zijn bed en daarna zijn moeder, Miryam Kowalczuk (52). De 25-jarige Argentijn bekende niet alleen de dubbele moord, maar ook dat hij seks had met de lijken en dat hij een stuk van zijn vader had opgegeten. De rest van de lichaamsresten had hij versneden, verbrand en aan de honden gevoerd.

Karen Klein werd beschuldigd van medeplichtigheid, maar hield voet bij stuk dat ze geen moord had begaan. Ze zou haar stiefbroer enkel geholpen hebben bij het opruimen van de puinhoop uit angst dat hij haar en haar eljarige tweelingbroers iets zou aandoen. Omdat er niet voldoende bewijs was om Klein ook aan te klagen voor moord, werd ze vrijgelaten.

Acosta toonde geen enkele spijt voor zijn gruweldaden. Hij beweerde dat zijn ouders hem seksueel hadden misbruikt en wilde naar eigen zeggen zijn stiefbroers beschermen tegen de ouders.