Road to New York: verplichte platte rust

De zeurende pijn in mijn knie is nog enkele dagen blijven aanhouden. ‘Rusten’, zo luidt het strenge maar duidelijke advies van mijn dokter. Verder krijg ik nog een sportgel en Ibuprofen voorgeschreven. Die middeltjes zouden moeten helpen om mijn ontsteking te doen afnemen.

Ik baal flink, normaal gezien zou ik deze week stevig getraind moeten hebben, om daarna het rustiger aan te doen in de aanloop van de marathon. In plaats daarvan breng ik een betreurenswaardig hoog aantal uur al liggend met een blok ijs op de zetel door. Vroeger was dat voor mij puur genieten, nu is het vooral frustrerend. Ik voel hoe mijn lichaam snakt naar sport.

En bovendien merk ik dat ik meer moeite heb om me aan mijn gezonde dieet te houden. Koekjes en gebak laat ik minder gemakkelijk liggen, net zoals de alcohol: ik hoef immers niet te presteren op de training. Een enigszins zorgwekkende evolutie, en dat op amper een week tijd. Mijn voornemens voor komende week? Verantwoord eten en proberen minstens twee keer te gaan zwemmen en/of fietsen om mijn conditie op peil te houden.

training

Wil je meer weten? Volg ons dan via metrotime.be/road2ny, via Facebook en Instagram @metrobelgie of via Twitter @road2NyCamille@road2NYMare