Gedumpte bruid schenkt haar trouwfeest aan daklozen

Het is de nachtmerrie van elke verloofde: vlak voor je bruiloft gedumpt worden. Het overkwam de Amerikaanse Quinn Duane (27). Omdat er al zo’n 30.000 euro was neergelegd voor het feest, besloot de moeder van de bruid het diner toch te laten doorgaan. Daarvoor nodigden ze enkele heel bijzondere gasten uit.

Quinn Duane en Landon Borup ontmoetten elkaar in 2011. Ze verloofden in april vorig jaar en zouden dit weekend in het huwelijksbootje stappen in het Amerikaanse Sacramento. Minder dan een week voor de bruiloft, blies de bruidegom alles af. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, maakte Quinn van het trouwfeest een prachtig avondfeest voor daklozen.

Het idee kwam van haar moeder Kari. “Ik vind het vreselijk voor mijn dochter dat ze dit moet meemaken. Maar ik wilde er toch nog een positieve draai aan geven. Het geeft me een goed gevoel dat ik gezinnen die dakloos zijn, een feestmaal kan geven.”

Haar actie bleek een succes. Zo’n 90 mensen waaronder heel wat families met kinderen, alleenstaanden en grootouders, genoten van een 4-sterren maaltijd. De aanstaande bruid was zelf te veel van streek om naar het feest te komen. Maar omdat de huwelijksreis naar Belize al betaald is, gaat ze nog met haar moeder.