Langste stokbrood ter wereld meet 122 meter

De Expo in Milaan is weer een record rijker. Afgelopen weekend bakten Franse en Italiaanse bakkers er immers het langste stokbrood van de wereld. Een baguette van maar liefst 122 meter lang volstond voor een jurylid Guinness World Records om hen het wereldrecord toe te kennen.

Zo’n zestig bakkers waren een zevental uren aan de slag voor het enorme stokbrood. Dat werd ter plaatste gebakken met een beweegbare oven, die het deeg stukje voor stukje bakte. De bakkers werkten dus aan twintig meter per uur. Het vorige wereldrecord stond op naam van een Franse supermarktketen voor een baguette van 111 meter en wordt dus met 11 meter verbeterd.

Nadat het record was vastgesteld, werd het brood belegd met chocopasta van sponsor Nutella en uitgedeeld aan de bezoekers. Het is al het vierde wereldrecord voor de Expo in Milaan. Eerder werd er al de langste pizza gebakken (eentje van meer dan anderhalve kilometer) gebakken, ontbeten mensen met 55 verschillende nationaliteiten samen en werd de grootste foto (met een oppervlakte van 878,7466 vierkante meter) tentoongesteld.