Flexwerken in Brussel-Centraal

Regus en NMBS openden vorige week een Express Center in het station van Brussel-Centraal. Deze opening kadert in de overeenkomst tussen de twee partijen om comfortabele en volwaardige werk- en ontmoetingsplekken in te richten op acht locaties op het Belgische spoorwegnetwerk.Zeven van deze locaties werden al in gebruik genomen, waaronder ook in het Zuidstation en in het station van Brussel-Luxemburg.

Eerder dit jaar kwamen er al flexwerkplekken in de stations van Luik-Guillemins, Brussel-Luxemburg, Brussel-Zuid, Leuven, Brugge en Sint-Niklaas. Zo zijn er vandaag in totaal zeven Regus Express/NMBS-centers naast de zestien ‘gewone’ Regus centers in België. Over een aantal maanden volgt in Antwerpen nog een Express center in het Centraal Station.

Perron

De flexwerkplek in het station Brussel-Centraal bestaat uit twee vergaderzalen, een business lounge met leestafel en lounge zetels. De locatie kan gebruikt worden om op enkele meters van het perron te vergaderen en om productief te blijven tussen twee meetings of treinritten door. Verder werd het center uitgerust met Wifi en ondersteunende diensten zoals bijvoorbeeld assistentie bij het printen van documenten tot het boeken van een taxi of restaurant. Je kan er terecht vanaf 6 euro voor het eerste uur of 12 euro per dag en in deze prijs is ook koffie, thee of water inbegrepen. Het center in Brussel-Centraal is elke weekdag geopend van 8u30 tot 18 uur.

Treinstations ondergingen de voorbije jaren grote veranderingen: ze bieden een brede waaier van diensten en ze profileren zich als knooppunten voor diverse mobiliteitsalternatieven door het aanbieden van bijkomende diensten zoals auto- en fietsdelen en parkings. Ook flexibele werkplekken zijn nu terug te vinden in de stations.