Levensgrote caravan nagebouwd met 215.000 Lego-blokjes

Maar liefst twaalf weken werkte het team van professionele Lego-bouwers aan de constructie van de levensgrote caravan. Daar kunnen ze met trots op terugkijken. Hun bouwwerk is niet alleen te bewonderen in het National Exhibition Centre in het Britse Birmingham, maar werd ook opgenomen in het Guinness Book of Records.

largest-caravan-made-with-interlocking-plastic-bricks-fridge_tcm25-400221
Foto’s Guinness World Records

Het karwei nam in totaal twaalf weken en meer dan 1000 manuren in beslag. In totaal werden 215.158 blokjes gebruikt voor de bouw van de caravan van 2,2 meter hoog en 3,6 meter lang. De caravan wordt nu tentoongesteld op de Motorhome & Caravan Show van 2015 in Birmingham.

De kampeerwagen is bovendien gebaseerd op een bestaand model en heeft zelfs elektrische verlichting en stromend water. Maar er is meer: in de caravan kan je ook gebruik maken van een bed, een bank, een schaakset, tandenborstels, een koelkast en een fornuis. Of je ze écht kunt gebruiken blijft de vraag, aangezien alles gemaakt is van Lego-blokjes.

largest-caravan-made-with-interlocking-plastic-bricks-cooking-area_tcm25-400219

De caravan wordt tentoongesteld naast de echte caravan op de show tot 18 oktober en werd meteen opgenomen in het Guinness Book of Records.