Kunstenares tovert Bratzpoppen om tot vrouwelijke rolmodellen

Barbie mag dan al 130 verschillende carrières achter de rug hebben, ze werd nooit vergeleken met inspirerende vrouwen die écht bestaan hebben. Tot nu. De Canadese kunstenares Wendy Tsao transformeerde verschillende Bratzpoppen in vrouwelijke helden uit onze geschiedenis. 

Tsao gaf de poppen een heuse ‘make-under’ en verwijderde de overdreven make-up, de glanzende, opgepompte lippen en het ontplofte haar. Op die manier wilde ze speelgoedversies maken van de meest inspirerende vrouwen uit de geschiedenis.

“De poppen die we vandaag de dag in speelgoedwinkels vinden, zijn vaak Disneyfiguren of heldinnen uit Hollywoodkaskrakers die inspelen op de aantrekkingskracht van fictieve personages op jonge consumenten. Maar ook in het echte leven zijn er sterke vrouwen en helden met inspirerende verhalen van moed, intelligentie, kracht en een uniekheid”, schrijft de kunstenares op Bored Panda.

“Ik vraag me af of kinderen die spelen met poppen van iemand die echt bestaan heeft of geweldige dingen gedaan heeft, meer gaan nadenken over belangrijke dingen. Misschien krijgen ze wel meer appreciatie voor het potentieel dat in ieder van ons schuilgaat”, hoopt ze luidop.

Hoewel Tsao de poppen niet officieel verkoopt, zal ze die over enkele weken veilen via haar website en Ebay.

Roberta Bondar

robertabondar-e1444337827458

Jane Goodall

janegoodall-e1444338140203

JK Rowling

jkrowling-e1444338511450

Malala Yousadzai

malalay

Waris Dirie

warisdirie-e1444338294255

Frida Kahlo

fridakahlo