Woordvoerder Vlaams Belang bedolven onder hilarische Twitterstorm

Een uit de hand gelopen discussie tussen de Sam Van Rooy, de perswoordvoerder van Vlaams Belang, en het Twitteraccount van de NMBS heeft deze voormiddag tot heel wat hilariteit geleid. De hashtag #meneervanrooy werd zelfs een trending topic op de sociale netwerksite. 
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Zoals wel vaker bij de NMBS, begon de discussie met een vertraagde trein. "Na tien minuten vertraging krijgen reizigers te horen dat er twaalf minuten vertraging is. En dat lijkt nu meer te gaan worden", schreef fervente Twitteraar Van Rooy (foto). Toen een beheerder van het NMBS-account achter meer informatie over de trein in kwestie polste, reageerde de Vlaams Belanger scherp. "Alleen als jullie mij betalen, zal ik ook jullie werk doen. En zeg maar meneer Van Rooy." En deze opmerking ontaardde in volgende dolkomische discussie.

Ik wist dat de Sammy zijn tweet ging verwijderen he.... #meneervanrooy pic.twitter.com/GRNFBVHBqQ

— Tom Bae (@Bromtommig) October 12, 2015

In een mum van tijd leverde dit relletje honderden retweets en favorieten op, en al snel werd de hashtag #meneervanrooy een trending topic.

— Meneer Caluwé (@OlivierCaluwe) October 12, 2015

@NMBS = No "Meneer" Beste Sam @SamvanRooy1 #meneervanrooy

— Geert Van Bommel (@geertvanbommel) October 12, 2015

— Cas en Simon (@JanenBart) October 12, 2015

't Is duidelijk, don't mess with the @NMBS ! #meneervanrooy

— Fran DES (@FrannDES) October 12, 2015

Een beetje voorzichtig met @SamvanRooy1 Voor we het weten krijgen we dit hier ook hoor! #meneervanrooy pic.twitter.com/ybhKGWeMEj

— Meneer Balcer (@Chief_Social) October 12, 2015

Foto: Belga / N. Maeterlinck