Woordvoerder Vlaams Belang bedolven onder hilarische Twitterstorm

20150606 - BRUSSELS, BELGIUM: Sam Van Rooy pictured during a congress of Flemish far-right party Vlaams Belang on identity, Saturday 06 June 2015 in Brussels. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

Een uit de hand gelopen discussie tussen de Sam Van Rooy, de perswoordvoerder van Vlaams Belang, en het Twitteraccount van de NMBS heeft deze voormiddag tot heel wat hilariteit geleid. De hashtag #meneervanrooy werd zelfs een trending topic op de sociale netwerksite. 

Zoals wel vaker bij de NMBS, begon de discussie met een vertraagde trein. “Na tien minuten vertraging krijgen reizigers te horen dat er twaalf minuten vertraging is. En dat lijkt nu meer te gaan worden”, schreef fervente Twitteraar Van Rooy (foto). Toen een beheerder van het NMBS-account achter meer informatie over de trein in kwestie polste, reageerde de Vlaams Belanger scherp. “Alleen als jullie mij betalen, zal ik ook jullie werk doen. En zeg maar meneer Van Rooy.” En deze opmerking ontaardde in volgende dolkomische discussie.

In een mum van tijd leverde dit relletje honderden retweets en favorieten op, en al snel werd de hashtag #meneervanrooy een trending topic.

Foto: Belga / N. Maeterlinck