Een op drie vegetariërs eet vlees in een dronken bui

Iedereen heeft wel enkele basisprincipes. Sommigen mijden achterklap als de pest of weigeren te flirten met collega’s. Vegetariërs kiezen bewust voor een vleesvrij leven en houden zich daar ook aan. Maar na een paar rondjes tequilashotjes kan het morele kompas beginnen wankelen. Plots kan je niet stoppen met roddelen of ziet jouw knappe collega er toch appetijtelijk uit. En volgens een nieuw onderzoek durven veggies ook wel eens vlees te eten als ze dronken zijn.

De onderzoekers deden in opdracht van de Britse VoucherCodesPro-website een rondvraag bij 1.789 Britse vegetariërs. Maar liefst 34% van hen bekende toe te geven aan hun vleesbehoefte als ze te diep in het glas hadden gekeken. 26% doet dit regelmatig en 22% maar af en toe.

De meerderheid van de dronken vleeseters kiest voor een kebab of burger, al kan een beetje spek, gefrituurde kip of worst ook smaken na een borrel. 69% van de geniepige eters houdt bovendien hun stiekeme snackpraktijken geheim voor hun omgeving.

George Charles, de oprichteroucherCodesPro, heeft daarom nog een goed advies voor vrienden van de vegetariërs. “Het is belangrijk dat je je vegetarische vrienden ervan weerhoudt om vlees te eten als ze dronken zijn. Ze krijgen hier de volgende dag gegarandeerd spijt van”, vertelde hij aan de Publicans Morning Advertisers.