Minister van Bosbouw verantwoordelijk voor bosbrand

De Duitse deelstaat Beieren kampt al een tijdje met droogte, waardoor er een verhoogd risico is op bosbranden. Helmut Brunner (links op foto), minister van Land- en Bosbouw waarschuwde de laatste weken dus regelmatig voor het gevaar. Vorig weekend ontstond er een bosbrandje in Beieren en de ironie wil natuurlijk dat Brunner daarvoor verantwoordelijk is.

Brunner gaf woensdag toe aan de Duitse pers dat hij een bosbrand had veroorzaakt. Blijkbaar had hij in het weekend een kampvuurtje gemaakt in zijn tuin. De overschot daarvan dumpte hij in een aangrenzend bos, zonder te beseffen dat er nog wat smeulend sintel tussen zat. Toen hij enkele uren later naar buiten keek en rook zag, moest hij met het schaamrood op de wangen de brandweer bellen.

Tweeëntwintig brandweerlui kwamen ter plaatste en kregen het brandje al snel onder controle. Volgens brandweer was de brand nog niet gevaarlijk en heeft het geen schade veroorzaakt aan het bos.

“Ik heb het gevaar onderschat. Dit is erg gênant. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn”, biechtte Brunner nadien op aan een Beiers radiostation. “Zoiets zal me nooit nog overkomen”, besloot de minister.