Leuven loopt storm voor Franse topeconoom Thomas Piketty

French economist and author Thomas Piketty speaks to journalists as he poses for a photographer following a discussion with German Vice Chancellor, Economy and Energy Minister at the Economy Ministry in Berlin November 7, 2014. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL

De bekende Franse econoom Thomas Piketty, bekend van zijn boek ‘Kapitaal in de 21ste eeuw’, geeft een lezing aan de KU Leuven. Hij staat momenteel achter het spreekgestoelte van aula Pieter de Somer. Piketty lokt overal bomvolle zalen, en ook de Leuvense professoren en studenten lusten wel pap van de Franse rockster-econoom. De aula, die een capaciteit van meer dan 800 plaatsen heeft, is volzet. De lezing is hier wel via livestream te volgen. In Kortrijk en Leuven zijn er bovendien lokalen voorzien waar de lezing via livestream te bekijken is.

“Sorry dat mijn boek zo lang is, het zou niet zo lang mogen zijn”, zei Piketty tot grote hilariteit van de aanwezigen. Voor wie het boek niet wil lezen, is er nu de lezing. Op Twitter is #Piketty intussen een ‘trending topic’ geworden. Het is eens wat anders dan #bieber of #rihanna. Groenvoorzitter Meyrem Almaci is alvast overtuigd.