iPhone 6S bestormt Belgische markt

(FILES) In this September 9, 2015 file photo, Apple CEO Tim Cook introduces the iPhone 6s during an Apple media event in San Francisco, California. Apple said on September 28, 2015 it sold 13 million of its new iPhones over the weekend, in a record-breaking launch for the newest models of its iconic smartphone. The California tech giant began selling the iPhone 6S and 6S Plus in nine markets, including China, on September 25. On September 28, the company said the devices will be available in 40 additional markets October 9 including Italy, Mexico, Russia, Spain and Taiwan. AFP PHOTO/JOSH EDELSON/FILES

Vanaf morgen zijn de nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus in België te koop. In het buitenland liep het alvast storm voor de toestellen.

De opgefriste iPhones zijn in sommige landen al te koop sinds eind september. Ze doen het erg goed. In het openingsweekend gingen er maar liefst 13 miljoen exemplaren over de toonbank. Morgen is het aan ons land. De toestellen met respectievelijk een scherm van 4,7 inch en 5,5 inch kosten 749 euro en 859 euro. Dan heb je de goedkoopste versie met een geheugen van 16 gigabyte. Voor meer geheugen betaal je tot 1.079 euro, de prijs van de 6S Plus met 128 gigabyte.

De toestellen verschillen op het eerste zicht niet zoveel van de iPhone 6. Ze zijn iets steviger en hebben een betere camera, bovendien komt er ook een roze versie. De opmerkelijkste verandering is de ‘3D touch’. Die functie laat je toe om het scherm hard of zacht aan te raken en zo verschillende commando’s uit te voeren. Tot slot: Test-Aankoop nam de proef op de som en kwam tot zijn verbazing tot de conclusie dat de batterij mínder performant is dat de voorganger.

Wie erg blij is met de lancering van de nieuwe iPhones, zijn de tweedehandswinkels en –sites. Een belangrijk neveneffect van een nieuwe iPhone-introductie is dat er telkens fors meer gebruikte toestellen worden aangeboden bij tweedehandssites en –winkels.