Engste brug ter wereld barst onder ogen van toeristen

Wie hoogtevrees heeft, zou zijn ergste nachtmerrie beleefd hebben. Een glazen brug begon op zo’n 1.000 meter hoogte plots te barsten. 

Naar verluidt werd de breuk veroorzaakt toen een toerist een metalen koffietas liet vallen op het glaswerk. Verschillende toeristen deelden hun angstaanjagende ervaring op Weibo, de Chinese versie van Twitter. “Ik was bijna aan het einde van de brug toen ik een luide klap hoorde. Plots voelde ik de vloer onder mijn voeten trillen. Ik keek naar beneden en zag dat een glasplaat gebroken was. Op dat moment begon iedereen te gillen. Het was doodeng”, schreef een vrouwelijke toerist.

Een woordvoerder bevestigt dat er inderdaad een plaat gebroken is. “Wel gaat het maar om een van de drie lagen glas waaruit de brug bestaat. Het was misschien eng, maar er dreigde op geen enkel moment gevaar voor de toeristen”, aldus een woordvoerder.

De brug was nog maar net geopend, op 20 september om precies te zijn. Momenteel gaat de brug even opnieuw dicht voor het publiek zodat hij gemaakt kan worden. Wanneer de attractie zal heropend worden, is nog onduidelijk.