Bekijk de trailer van de eerste Vlaamse Sinterklaasfilm Ay Ramon!

Op 28 oktober komt Ay Ramon!, de eerste Vlaamse Sinterklaasfilm, in de zalen. Het scenario werd geschreven door Hugo Matthysen, ook bekend van de legendarische VRT-reeks Dag Sinterklaas, die tot het collectieve geheugen van Vlaanderen behoort. De regie is in handen van Stijn Coninx.

In de film zien we dat de Sint met de stoomboot uit Spanje weer aankomt. Hij kijkt uit naar het weerzien met zijn trouwe paardenverzorger Ramon Iglesias en zijn paard Slechtweervandaag. Die komen namelijk nooit mee met de boot, maar reizen over land omdat Slechtweervandaag anders zeeziek zou worden. Maar Ramon en Slechtweervandaag zijn niet op de afspraak aan de kade. Waar zijn ze? Wat is er gebeurd?

Sinterklaas-expert professor Van den Uytleg, zijn geliefde Conchita Garcia, de huishoudster van de Sint, Zwarte Piet, de kapiteins Paelinckx en Verscheepen: allemaal gaan ze op zoek naar Ramon en Slechtweervandaag. Want als die er niet zijn tegen zes december, dan kan de Sint niet over de daken rijden om de pakjes bij de kinderen te brengen.

Voor wie alvast een voorsmaakje wil, is hier de trailer.