Vrouw zoekt droomprins op Facebook, maar vindt bedrieglijke kikker

Facebook is de plek bij uitstek om het laatste nieuws te lezen, grappige foto’s te bekijken, leuke gebeurtenissen te delen én blijkbaar ook je vriend te betrappen als hij vreemdgaat. 

Ook al lijkt dat laaste nog zo onwaarschijnlijk, toch gebeurde dit afgelopen weekend toen de 22-jarige Pippa McKinney een foto plaatste op Facebook. Zij had tijdens een avondje uit voor haar verjaardag een leuke jongen genaamd Matt leren kennen. De twee hadden duidelijk een klik, maakten selfies en wisselden nummers uit. Omdat ze het nummer verkeerd had genoteerd (of gekregen), besloot Pippa de hulp van Facebook in te schakelen.

Het meisje deelde een van hun gezamenlijke foto’s samen met de volgende tekst: “Ik heb gisterenavond deze knappe jongen ontmoet, maar ik heb zijn nummer verkeerd genoteerd. Ik zou hem graag nog eens zien. Hij is van Whytenshawe en heet Matt, kan iemand me helpen?” Ondertussen verzamelde haar bericht al meer dan 21.000 likes en werd het al meer dan 4.000 keer gedeeld.

De reden dat deze foto zo snel het wereldwijde web veroverde? Dat is niet de lieflijke oproep zelf, maar wel het feit dat de vriendin van Matt, Emily, deze Facebookstatus onder ogen kreeg. Logischerwijs postte het bedrogen meisje een boze reactie waarmee ze onmiddellijk een einde maakte aan haar relatie met Matt.

“Ik was er echt niet goed van. Ik weet dat ik hem maar één keer heb gezien, maar het klikte meteen. Ik dacht gewoon dat hij een heel fijne jongen was, maar ik heb me dus vergist. Ik schaam me nu enorm, ook voor zijn vriendin. Zeker nu het bericht door zoveel mensen is bekeken. Volgende keer ga ik voorzichtiger zijn als ik iemand aanspreek in een bar of een club, of toch zeker het telefoonnummer correct noteren”, liet Pippa nog weten op haar Facebookpagina.