Nieuw in Tinderland: de Superlike

Sinds vorige week heeft Tinder een nieuwe truc om de zoektocht naar de ware liefde te stimuleren: de ‘superlike’-knop. Uit testen in Australië is al gebleken dat deze functie tot drie keer meer matches leidt en voor langere chatgesprekken zorgt. 

Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers aangeven dat ze iemand superleuk vinden in plaats van gewoon leuk. Hoe kan je deze superlike inzetten? Simpel: door naar boven te swipen of door op de knop met de blauwe ster te drukken. Vervolgens krijgt de andere persoon hiervan een melding. Bij een normale ‘like’ krijgen gebruikers dit alleen te zien als beide Tinderaars elkaar naar rechts swipen.

Volgens ceo van de datingapp Sean Rad kunnen gebruikers nu tonen dat ze extra geïnteresseerd zijn in iemand. “Een doodnormale like heeft weinig betekenis omdat je dit eindeloos kunt doen”, vertelt Rad aan TechCrunch. “Een match op Tinder is eigenlijk hetzelfde als oogcontact maken met iemand aan de andere kant van een ruimte. Een superlike is dan weer het digitale equivalent van in een bar op iemand afstappen om kennis te maken.”

Begin september werd de nieuwe knop al uitgerold in Australië. Uit die test blijkt dat de gesprekken gemiddeld 70% langer duren dan de normale chatsessies. Ook wordt de kans om een match te vinden drie keer groter. Rad voegt daar nog aan toe dat vooral vrouwen in de wolken zijn met de nieuwe functie.

Deze amoureuze functie is voor Tinder ook een nieuwe manier om geld te verdienen. Gebruikers krijgen namelijk maar één superlike gratis, terwijl betalende Tinderaars superlikes naar hartenlust kunnen uitdelen. Om de nieuwe knop te promoten, lanceerde Tinder eerder dit filmpje.