Mannen met een buikje, oftewel dadbod, hebben het meeste seks

Flickr / T. Alter

Grote mannen met een sixpack zo strak als een snaredrum en afgetrainde tarzans kunnen afdruipen. Ietwat kleinere mannen met een bierbuik hebben minstens evenveel succes in de slaapkamer. Dat beweren onderzoekers van de Chapman University in Californië. 

Wetenschappers van de Champan University wilden nagaan hoe de lengte (van kop tot teen) en het gewicht je seksleven beïnvloedt. Ze bevroegen meer dan 60.000 openhartige mannen en vrouwen en kwamen tot de volgende, verrassende conclusie: mannen die volgens hun BMI overgewicht hebben, scoren de meeste bedpartners (8). Mannen met een normaal gewicht hadden daarentegen slechts 6 bedpartners. Nog maar eens bewijs dat mannen met lovehandles en een bierbuik, ook wel dadbod of papalijf genoemd, sexy zijn.

“Volgens het schoonheidsideaal moeten mannen atletisch en sterk gebouwd zijn. Magere mannen komen eerder zwak over, terwijl mannen die iets zwaarder zijn macht en kracht uitstralen. Daarom zijn ze ook aantrekkelijk”, legt hoofdonderzoeker David Frederick uit aan Yahoo!Health. Hij wijst er ook op dat de term overgewicht en de Body Mass Index of BMI misleidend zijn. “Mannen die volgens hun BMI worstelen met overgewicht, zien er niet per se te dik uit.”

Ook opvallend is dat grote mannen meer succes hebben in de slaapkamer, al is het verschil nagenoeg verwaarloosbaar. Enkel mannen die echt klein zijn (tussen 154 en 164 cm) hebben minder bedpartners (5) dan grotere mannen (7). “Eerder onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen vallen op mannen die langer zijn dan zij. Het is mogelijk dat ze niet specifiek op zoek zijn naar een extreem grote man, maar op zoek gaan naar een sekspartner die gewoon groter is dan zij zelf.”

Bij vrouwen wordt het cliché wel bevestigd. Zo hadden de grotere vrouwen met meer mensen de lakens gedeeld. De langere vrouwen hadden gemiddeld 7 bedpartners, de kleinere hadden er gemiddeld 5. Enkel de extreem grote vrouwen hadden gemiddeld minder succes in de slaapkamer (6). Ook de magere vrouwen kregen minder mensen in hun bed (5).

Foto: Flickr / T. Alter

[polldaddy poll=”9110830″]