Dit zegt jouw lipstick over je persoonlijkheid

Een romantische eerste date in het vooruitzicht? Denk dan maar twee keer na over welke kleur je op je lippen smeert. Want volgens Karen Pine, professor, psycholoog, fashionista en auteur van ‘Mind What You Wear, The Psychology of Fashion’, verklapt de kleur van je lipstick heel wat over jouw persoonlijkheid aan je date. 

Rood

Foto Pexels
Foto Pexels

Rood wordt steevast geassocieerd met actie, spanning, passie en energie. Je straalt dan ook zelfvertrouwen uit, bent recht voor de raap, weet wat je wil en gaat ervoor.

Fuchsia

fuchsia
Foto R.V.

Wie kiest voor een kleur met paarse ondertoon, wil verfijnd en gesofisticeerd overkomen. Bovendien bruis je van de creativiteit en wil je diepgaande en stimulerende gesprekken zullen voeren met je date.

Felroze

Foto Pexels
Foto Pexels

Roze is de kleur van onschuld, maar tegelijk hoop je ook sexy over te komen. Echt grote verwachtingen van de date koester je niet. Je wilt gewoon een fijne avond beleven. En met je aanstekelijke lach is dat een fluitje van een cent.

Burgundy

 

Foto R.V.
Foto R.V.

Tijdens de date neem je een eerder afwachtende houding aan. Dit wil niet zeggen dat je verlegen muurbloempje bent, integendeel. Je hebt een sterke wil, maar durft je pas open te stellen na enkele afspraakjes.

Koraal

Foto R.V.
Foto R.V.

In de vriendengroep sta jij bekend als de speelse optimist, en ook tijdens je eerste date straal je een en al enthousiasme en spontaniteit uit. Je houdt van de aandacht, de kriebels en spanning, en wordt dan ook snel verliefd.

Neutraal

Foto R.V.
Foto R.V.

Doorgaans praat je heel open over je leven, zelfs als je iemand net hebt leren kennen. Je draagt het hart op de tong, waardoor je een kwetsbare maar lieflijke indruk achter laat.

Geen lippenstift

Flickr / M. Mori
Flickr / M. Mori

Over het algemeen draag je weinig make-up voor je eerste date, omdat je jezelf niet beter wilt voordoen. Je houdt van een no-nonsense aanpak en verwacht hetzelfde van jouw date.

 

[polldaddy poll=”9110265″]