Waarom we allemaal massaal de avocadopitten moeten opeten

De avocado is populairder dan ooit. De superfood helpt bij afvallen, verlaagt het cholesterol en is goed voor onze spieren. Maar het meest gezonde deel van de geliefde boterpeer komt maar al te vaak in de vuilbak terecht. De pit bevat maar liefst 70% van de avocado’s antioxidanten. 

Foto's Pixabay
Foto’s Pixabay

Terwijl de groene vrucht vooral bekend staat om gezonde, plantaardige vetten, bevat de avocadopit enorm veel oplosbare vezels. Zo helpt de pit cholesterol te verlagen en beschermt het tegen virale en bacteriële infecties. Bovendien helpen de oplosbare vezels ook bij verteerproblemen of darmaandoeningen.



Jammer genoeg is de pit niet zo smakelijk als het groene vruchtvlees. In plaats van je tanden er op stuk te bijten, snij je de pit best in vier kwartjes en mix je die in en blender. Vervolgens kan je dat poeder toevoegen aan een smoothie. Wil je de scherpe smaak verdoezelen? Meng het dan met andere uitgesproken smaken, zoals bessen, spinazie of ananas.