Haartrends uit Hollywood: Beach waves, bayalages & bobs

Een nieuw seizoen betekent voor elke zichzelf respecterende it-girl ook een nieuw kapsel. Of je nu houdt van nonchalante beach waves, koperkleuren of een minimalistische staart: deze winter veroveren kapsels van alle slag en stoot de straten. Een korte maar grondige analyse van de sterrenkapsels op en rond de rode lopers leert ons met welke haarstijl jij de volgende weken de trend kunt zetten. 


Een strakke staart

Haartrend - lage staart_opt

Deze zomer zagen we al hoe de klassieke paardenstaart aan zijn revival toe was, maar ook komende winter blijft dit eenvoudige kapsel een echte topper. Vooral de lage staart, die zorgt voor een casual effect, doet het de komende maanden bijzonder goed. Maak je look helemaal af met een nonchalante zijscheiding die je eventueel in de plooi legt met wat gel.

De revival van de zijscheiding

Zijscheiding_opt

De afgelopen maanden was het helemaal hot om je haar in een middenscheiding te dragen. Een gewaagde keuze die niet voor iedereen even goed uitdraait. Deze winter is het echter tijd om het roer radicaal om te gooien want de zijscheiding is helemaal terug van weggeweest. Maar opgelet: met zijscheiding bedoelen we dit seizoen niet een gematigde middenscheiding die ietsje naar de linker- of rechterkant is verplaatst, maar wel een die zich extreem aan de linker- of rechterhelft van je hoofd bevindt.

Lang, langer, langst

Haartrend - Lange pony_opt1

Ben je fan van een losse, nonchalante look met een bohemien uitstraling? Dan is de lange pony wellicht iets voor jou. Laat dit seizoen je pony lekker lang groeien, maar zorg ervoor dat hij je wenkbrauwen niet bedekt. Let wel op dat je geen gordijn van haar over je ogen creëert, want dat staat slordig in plaats van chic. De lang, langer, langst-regel geldt trouwens enkel voor je pony, de rest van je haar draag je dit seizoen tot net boven de schouder om helemaal mee te zijn.

Beach waves

Beach waves giselle bundgen_opt

De zomer mag dan wel officieel voorbij zijn, de zomerse beach waves blijven deze winter een echte topper. En ook dat is goed nieuws, want dat betekent dat je je niet hoeft bezig te houden met ellelange, vervelende föhnsessies. Vlecht na het douchen je vochtige haren gewoon in en wacht een paar uur totdat die beach waves vanzelf verschijnen. Om je look af te werken haal je even je zoutspray boven om je lokken de nodige luchtigheid te geven.

Roséblond

Haartrends - rose_opt1

Roséblond is de opvolger van de ombre en het zogenaam de bronde dat deze zomer populair was. De naam van de kleur doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar eigenlijk is het gewoon een mengeling van Venetiaans en Californisch blond. Deze half gouden, half koperen balayage heeft een subtiele roze schijn die het best tot zijn recht komt op blonde of lichtbruine lokken. Zowel lichte als donkere huidtypes komen uitstekend weg met deze unieke kleur.

Mare Hotterbeekx