Belg kiest voor de Costa Blanca

Belgen die vastgoed willen kopen in Spanje, kiezen resoluut voor de Costa Blanca. Opvallend is dat ze ook meer budget vrijmaken voor een Spaanse villa dan andere jaren.

Zo’n 70% van de mensen die overwegen een Spaans huis of appartement te kopen, kiezen voor de Costa Blanca. Dat blijkt uit navraag van vastgoedmakelaar Hip Estates bij 400 potentiële klanten tijdens de jaarlijkse Second Home vastgoedbeurs in Brussels Expo. De kooplustige Belgen trekken daarvoor gemiddeld zo’n 150.000 euro uit, al is er dit jaar opvallend veel vraag naar villa’s met een hoger prijskaartje. Zo’n 60% van de ondervraagden is op zoek naar een villa met een prijs tussen 200.000 en 500.000 euro.

Bouwwoede

De keuze voor de Costa Blanca boven pakweg de Costa del Sol heeft deels te maken met de goede bereikbaarheid. Op 2,5 uur ben je in Alicante. «Honderden bouwpromotoren hebben momenteel hun bouwkranen opgesteld aan de Costa Blanca», zegt Leen Vermeulen van Hip Estates. «De villa’s en appartementen die momenteel gebouwd worden zijn zeer modern en eigentijds en dat valt in de smaak bij de Belg. Die heeft almaar minder interesse in de klassieke, Spaanse casa.» Door die grote bouwwoede zijn de prijzen ook lager, wat ongetwijfeld een voordeel is. Tot slot blijkt ook dat de meerderheid van de bezoekers aan de Second Home-beurs een tweede woning willen kopen om te gebruiken als privéwoning, en niet zozeer als investering.