15 jaar geleden was er dit…

Metro blaast deze maand 15 kaarsjes uit. Op dinsdag 2 oktober 2000 lag het allereerste nummer van je gratis krant in de rekken. Maar hoe zag ons dagelijkse leven er toen uit? Naar wat keek je op tv? En welke muziek lag er in je cd-speler?

Scary Movie

In oktober 2000 maakte ‘Scary Movie’ een heerlijke parodie van de kaskraker ‘Scream’. De saga zou in totaal vijf episodes tellen.

scarymovie_opt

PS2

De PlayStation 2 werd gelanceerd in oktober 2000 en is met 157,68 miljoen exemplaren nog altijd de succesvolste gameconsole ter wereld. Hij werd dan ook bijna twaalf jaar (!) verkocht.

ps2_opt

Madonna 


Madonna beheerste toen de charts. Haar album ‘Music’ was geproducet door de Franse ex-Taxi Girl Mirwais. Of hoe de Queen of Pop de dancefloors weer veroverde.

madonna_opt

Memento

Een piepjonge regisseur haalde meteen alle voorpagina’s met zijn eerste film ‘Memento’. Lang voor ‘Inception’ en ‘Interstellar’ bewees Christopher Nolan al dat hij zijn kunst tot in de puntjes beheerste. Kijk nog maar eens hoe hij speelt met dit op zijn zachtst gezegd complexe scenario.

memento_opt

Linkin Park

In oktober 2000 lieten de heren van Linkin Park voor het eerst van zich horen met ‘Hybrid Theory’, een plaat die de ‘nu metal’-band recht naar de top van de hitlijsten katapulteerde. Er gingen maar liefst 24 miljoen exemplaren van dit album over de toonbank.

linkin_opt

Intro

In alle Belgische clubs galmde de hit ‘Intro’ bij het begin van de herfst in 2000 door de speakers. Het duo Alan Braxe & Fred Falke verleidde ons met zijn French touch en ‘Intro’ brengt tot op de dag van vandaag nog altijd fuifbeesten met een beetje goede smaak aan het dansen.

intro_opt

Kid A


In oktober 2000 brak Radiohead los uit het strikte pop-rockregister waarmee de band ongekend populair werd. Thom York en de zijnen trokken met ‘Kid A’ resoluut de avant-gardistische kaart en drukten zo opnieuw hun stempel op het muzieklandschap.

KidA_opt


CSI


Over toeval gesproken… Zender CBS kondigde vorige week het einde aan van zijn cultserie ‘CSI: Crime Scene Investigation’. De populaire reeks werd in oktober 2000 gelanceerd in de States en telde uiteindelijk 330 afleveringen en 2 spin-offs (‘Manhattan’ en ‘Miami’).

CSI_opt

Door Pierre Jacobs