Vrouw reist dankzij Airbnb de wereld rond

Je baan opzeggen, je koffers pakken en de wereld rondreizen: veel mensen dromen ervan, maar weinigen doen het. De 27-jarige Katrina had wel het lef om haar gewone leventje even op pauze te zetten en aan de avontuurlijke trip te beginnen. En terwijl ze de reis van haar leven maakt, verdient ze ook nog eens 60.000 dollar (ongeveer 54.000 euro) per jaar. 

“Ik was het beu dat mensen me vertelden hoe ik mijn leven moest leiden en wilde ontsnappen aan andermans verwachtingen en definities van succes”, vertelde de vrouw aan Buzzfeed. Maar terwijl andere mensen de wereld rondzwerven en lastige karweien uitvoeren om de centen bijeen te schrapen, verdient Katrina een flinke duit aan haar rondreis.

enhanced-22145-1443124424-1

Ze verhuurt haar appartement met twee slaapkamers in Californië via Airbnb. Per maand harkt ze op die manier tussen de 4.600 en 5.100 dollar binnen (4.100 en 4.600 euro). Haar huurders zijn vooral zakenlui die voor een langere periode of voor conferenties in de stad zijn.

In totaal levert haar woning 60.000 dollar (54.000 euro) per jaar op. Ongeveer de helft daarvan gaat naar de hypotheek, onderhoud en schoonmaakkosten. De rest gebruikt ze voor haar reis.

Capture

Begin jij al te dagdromen van zo’n grandioze wereldreis? Dan moet je wel rekening houden met de spelregels van Airbnb. Een eerste stap is controleren of het legaal is om je huis of appartement te verhuren via Airbnb. In Vlaanderen moet je bijvoorbeeld een vergunning aanvragen als je meer dan 2 kamers verhuurt of aan meer dan 8 toeristen verhuurt. Daarnaast is het belangrijk dat je huis er spik en span uitziet. “Want hoe mooier je huis, hoe meer geld je ervoor kan vragen en des te betere feedback je krijgt”, aldus Katrina.

Ook een goed contact met je gasten is belangrijk. “Gasten hebben altijd massa’s vragen. Stuur daarom een e-mail met alle informatie tot in de puntjes uitgewerkt: hoe ze binnen kunnen komen, welke toeristische trekpleisters de moeite zijn en in welke restaurants ze lekker kunnen eten.” Zo zijn je gasten geneigd om positieve reacties achter te laten, waardoor andere toeristen ook sneller bij jou komen overnachten.

Foto's Twitter Katrina
Foto’s Twitter Katrina