smartline: de essentie van je vakantie

Een vakantie met alles erop en eraan: heerlijk! Al is het prijskaartje vaak niet mals en eerlijk gezegd heb je veel van die extra’s toch niet nodig wanneer je aan het genieten bent naast het zwembad of op het strand. Neckermann pakt daarom uit met smartline hotels. Zwembadplezier, een hartelijke service, veel lekkers en entertainment voor de kids worden er gecombineerd zonder dat je vakantiebudget eronder lijdt. Zo hou je geld over voor wat je echt wil zien en doen op vakantie! Met de vijf onderstaande tips van Neckermann is je portefeuille bovendien niet leeg wanneer je thuiskomt.

Gratis op stap                      

Schilderachtige straatjes, gezellige parken en pleintjes met lokale muzikanten: je hoeft niet altijd in de buidel te tasten om je te laten verbazen. Al dwalend door een onbekende stad stoot je ongetwijfeld op enkele aangename verrassingen, zeker met behulp van een goede reisgids of extra informatie die je op het internet vond. Omarm het stedelijke avontuur!

Alles in het boekje

Een souvenirtje, een ijsje, een bezoekje aan een lokale bistro… De vakantie is een drukke periode voor je geldbuidel en soms geef je meer uit dan je beseft. Je kan dat een beetje beperken door voor jezelf een budget op te stellen. Hou al je uitgaven duidelijk bij in een boekje zodat je een overzicht hebt van wat je al uitgegeven hebt. Geen zin om een boekje mee te sleuren? Er bestaan tegenwoordig ook apps voor je smartphone die toegespitst zijn op het bijhouden van een vakantiebudget.

Gun je smartphone verlof

Bellen en sms’en in het buitenland is sowieso duurder maar een echte killer voor je telefoonfactuur is dataroaming. Kijk dus zeker nog eens na dat roaming uitschakeld is voordat je over de grens trekt, anders kan je later wel eens een vervelende verrassing krijgen. Voor je vertrek kan je eventueel aan je operator vragen om de dataroaming te beperken. Alle smartline hotels beschikken echter over gratis wifi en ook tal van barretjes en restaurants in toeristsche bestemmingen bieden je gratis draadloos internet.

Lunchpakketje

De lokale specialiteiten vind je niet enkel op restaurant. Je kan evengoed eens binnenspringen bij de plaatselijke slager, bakker, visboer … of langs de marktjes struinen. Stel een picknick samen en zoek een gemoedelijk parkje op. Romantiek gegarandeerd! Als je in een all-inclusive hotel verblijft, hoef je natuurlijk niet meer te betalen voor je maaltijden. Als je er toch een dag op uittrekt, kan je altijd vragen voor een lunchpakketje.

Profiteer van de prijsverschillen

Als je met de auto op reis vertrekt, doe je er goed aan om op voorhand de route uit te stippelen en de lokale prijzen aan de tankstations te vergelijken. Door verschillende belastingen en wisselkoersen kan de prijs van benzine sterk verschillen van land tot land. Ook andere producten kunnen sterk in prijs verschillen in andere landen. Kijk zeker eens rond, maar let erop dat je binnen de invoerbeperkingen blijft als je buiten Europa reist.

Met deze tips bespaar je al heel wat op je vakantiebudget. Een ultieme tip: boek je vakantie bij Neckermann. Dankzij de laagsteprijsgarantie betaal je gegarandeerd de laagste prijs. De reisorganisator biedt daarnaast nog eens tal van reistips in het Neckermann Familiemagazine!