Treinverkeer tijdlang zwaar verstoord na brandje op trein in Vilvoorde

Achthonderd passagiers van een trein die op weg was van Essen naar Brussel-Zuid, zijn in ter hoogte van het treinstation Buda in Vilvoorde geëvacueerd nadat er rookontwikkeling was opgemerkt op de trein. Dat meldt Infrabel. Bij het incident vielen geen gewonden. Intussen konden de twee treinen weer verder rijden en is het treinverkeer er hernomen.

“De rook werd opgemerkt rond 07.20 uur”, zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. “De trein is meteen gestopt ter hoogte van het station Buda en daar zijn de 800 passagiers van de trein geëvacueerd.”

De brandweer was snel ter plaatse en had het rookontwikkeling, die in de toiletten was ontstaan, snel geblust. Over de oorzaak ervan bestaat echter nog geen duidelijkheid. Nog volgens de brandweer zijn er bij het incident geen gewonden gevallen.

Door de brand ondervond het treinverkeer rond Vilvoorde heel wat hinder. Aanvankelijk konden de geëvacueerde passagiers overstappen op een andere trein, die vanuit Antwerpen naar Charleroi reed. Die stond echter op hetzelfde spoor als de trein waarop het brandje zich had voorgedaan en op vraag van de brandweer werd de stroomtoevoer op de bovenleiding naar dat spoor afgesloten. Ook die trein kon dus niet onmiddellijk vertrekken. Een aantal passagiers was het wachten beu en stapte aan een naburige bushalte op bussen van De Lijn.

Omstreeks 09.30 uur meldde de NMBS dat er pendelbussen zouden ingelegd worden maar even later kwam het bericht dat het treinverkeer op dat ene spoor toch kon hernemen.

Ondertussen kan het treinverkeer opnieuw over vier sporen.