Tomorrowworld heeft rechtszaak aan zijn been

TomorrowWorld, het Amerikaanse broertje van het Belgische Tomorrowland, eindigde dit jaar in mineur. Door de hevige regenval veranderden heel wat toegangswegen in onbruikbare en gevaarlijke modderpoelen. Duizenden mensen kwamen hierdoor vast te zitten en werden door de organisatie aan hun lot over gelaten. Een van hen, een advocate, heeft al laten weten dat ze een klacht gaat neerleggen. 

“TomorrowWorld betreurt dat festivalgangers met een dagticket, gastentickets en al wie nog niet kampeerde op DreamVille helaas niet in staat zal zijn het festival bij te wonen», luidt het zondag op de website van het driedaagse event. «De laatste dag van het festival zal doorgaan voor de 40.000 bezoekers die al in DreamVille verbleven.»

Tot overmaat van ramp schafte de organisatie alle voorziene shuttles af wegens de gevaarlijke situatie op de weg. Hierdoor moesten duizenden festivalgangers kilometers ver wandelen naar de uitgang, waar taxichauffeurs van de situatie profiteerden en massas geld vroegen voor een rit weg van het festival. Wie dit niet zag zitten moest in doorweekte kleren op de modderpoel overnachten.

Het is dan ook geen verrassing dat heel wat mensen verontwaardigd reageren en hun gal uitspuwen op sociale media. Een advocate lanceerde zelfs een oproep op Facebook. “Ik ben van plan om een klacht neer te leggen tegen het festival wegens het in gevaar brengen van heel wat mensen met een beperking. Indien jij of iemand anders het slachtoffer bent geworden van de grove fouten van de organisatie, of bent overvallen door het gebrek aan security, gelieve dan contact met me op te nemen.”