Paus Franciscus brengt een rockalbum uit

Pope Francis greets attendees from the popemobile during a parade as he visits the Festival of Families September 26, 2015 in Philadelphia, Pennsylvania. AFP PHOTO / Pool / Eric Thayer

Paus Franciscus gaat zijn eerste rockalbum uitbrengen. De plaat met de titel ‘Wake up!’ zal vanaf 27 november te koop zijn, zo heeft de platenmaatschappij Believe Digital bekendgemaakt.

Hoewel de paus momenteel al als een ware rockster door de Amerikaanse stad New York trekt, is het pas de eerste keer dat Jorge Mario Bergoglio als kerkvorst een plaat op de markt brengt.

Op het elf nummers tellende album ‘Wake up!’ kiest de paus resoluut voor rocksongs. Franciscus zingt niet zelf, maar de liedjes bevatten wel telkens fragmenten van toespraken of gebeden die de paus heeft gegeven. Op die manier komen dus ook enkele van zijn favoriete onderwerpen – het milieu, vrede en menselijke waardigheid – aan bod.

Het lied ‘Wake up! Go! Go! Forward!’ kan momenteel al beluisterd worden op iTunes en op het audioplatform SoundCloud. In dat nummer staat een toespraak die hij vorig jaar in Zuid-Korea uitsprak centraal. De muzikale begeleiding gebeurt via synthesizers, koperblazers en elektrische gitaren.

De muziek op de plaat werd geschreven door de Italiaanse rockzanger Tony Pagliuca. De producer is Don Giulio Neroni, die eerder al met de pauzen Johannes Paulus II en Benedictus XVI heeft samengewerkt.

https://youtu.be/UgnENsoCydY