De voordelen van naakt slapen

Een goede nachtrust is essentieel voor je gezondheid. Maar de volgende keer dat je in bed kruipt, laat je je pyjama of nachtjapon beter achterwegen. Poedelnaakt gaan slapen heeft namelijk een hele resem ongeëvenaarde voordelen. 

1. Je slaapt beter

Voor een goede nachtrust moet je lichaamstemperatuur een aantal graden dalen. Door een dikke, knusse pyjama kan de warmte nauwelijks ontsnappen. Het resultaat: je slaapt minder goed en ligt een hele nacht te woelen.

2. Je ontspant helemaal

Slaap je met je partner? Goed nieuws, want huid-op-huid-contact zorgt voor het vrijkomen van ‘oxytocine’. Dit knuffelhormoon heeft een positieve invloed op je bloeddruk en immuunsysteem.

via GIPHY

3. Je seksleven boosten

Volgens een onderzoek bij meer dan 1.000 Britten zijn partners die naakt slapen gelukkiger met hun relatie. Meer dan de helft van de naaktslapers (57%) beweerde gelukkig te zijn in de relatie, terwijl dat voor 48% van de pyjamadragers en 43% van degenen met een nachtjapon zo was. Bovendien zijn mensen die naakt slapen ook meer tevreden met hun seksleven. Dat het naakt zien en voelen van je partner heel wat prikkels teweegbrengt, moeten we je vast niet vertellen.

4. Het voorkomt schimmelinfecties

Schimmels zijn dol op vochtige, warme plekken. Ondergoed wordt ’s nachts op deze manier omgetoverd tot een paradijs voor bacteriën. Geef daarom je intieme zone letterlijk meer ademruimte door je slipje uit te doen voor je gaat slapen.

via GIPHY