Mannen staan evenveel op de weegschaal als vrouwen

Niet alleen vrouwen maken zich druk om hun uiterlijk. Ook mannen zijn bezig met hun gewicht. Een bevraging bij meer dan 1.600 Vlamingen leert dat 75% van alle maanden maandelijks op de weegschaal staat en dat twee op drie mannen ontevreden zijn over hun gewicht. 

De Vlaming ‘maakt zich dik’ over zijn gewicht. Dat blijkt uit een gezondheidsenquête van de Liberale Mutualiteit (LM) bij 1.687 Vlamingen. Concreet geeft 75% toe dat ze maandelijks op de weegschaal staan en is twee op de drie ronduit ontevreden over zijn of haar gewicht.

Mannen en vrouwen

Opvallend is dat deze bevindingen gelden voor zowel mannen als vrouwen. Het enige verschil is wel dat mannen vaker sporten, terwijl vrouwen vooral meer willen sporten. Zo sporten mannen twee keer in de week en geeft 66% van de vrouwen aan dat ze meer willen bewegen in de toekomst.

“We moeten die mensen een duwtje in de rug geven. Het is onze taak om aan preventie te doen en mensen aan het bewegen te krijgen. Dat kan door tussenkomsten te voorzien voor liedgeld van sportclubs of voor verschillende vormen van dieetadvies”, besluit Cathy De Waele, algemeen directeur LM Oost-Vlaanderen.