Koppels die publiekelijk affectie tonen zijn gelukkiger, gezonder en hebben meer seks

Koppels die in het openbaar en zonder schroom hun liefde tentoonspreiden, roepen doorgaans heel wat irritatie op. Toch is het geen slecht idee om publiekelijk je affectie voor elkaar te uiten, want dat zou koppels gelukkiger en gezonder maken én leiden tot een beter seksleven. 

Gelukkig

Onderzoekers van de universiteit van Ohio State polsten bij 92 Amerikaanse koppels naar hun liefdesleven en algemene tevredenheid. Wat blijkt? Mensen die vaak knuffelen, kussen of elkaars hand vasthouden op straat gaven aan gelukkiger te zijn dan koppels die weigeren om in het openbaar affectie te tonen. Wie hand in hand wil paraderen op straat, moet zich dus niets aantrekken van vreemde blikken van andere voorbijgangers.

Gezonder

Voor een studie van de universiteit van Utah werden 276 koppels ondervraagd over hun relatie en hun gezondheid. De wetenschappers vonden dat een slechte relatie zorgde voor een hoge bloeddruk, extra buikvet en een groter risico op een hartaanval en diabetes bij beide partners. “Het is duidelijk dat een slechte relatie ook slecht is voor je gezondheid. Verschillende studies hebben aangetoond dat vrouwen meer risico lopen op een hartaanval als de relatie hen stress bezorgt”, zei cardioloog van de universiteit van New York Nieca Goldberg aan CNN. Tegelijk definieert ze een gezonde romance als beide partners niet beschaamd zijn om hun liefde openlijk en dagelijks te uiten.

Beter seksleven

Als koppels elkaar in het openbaar al schaamteloos aflikken, kan je je inbeelden dat het er wild aan toe gaat achter gesloten deuren. Dat vermoeden wordt bevestigd door een rapport dat in mei 2013 gepubliceerd werd in Social Psychology And Personality Science. Nadat 44 koppels bestudeerd waren, besloten de onderzoekers dat hoe meer belang mensen aan intiem contact en seksuele verlangens hechten, des te vaker duiken ze tussen de lakens.

Bron: Elite Daily