Touring springt op de kar van autodelen

Naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit lanceert Touring vandaag op zijn website een nieuw platform met diensten. Zo willen ze het de weggebruiker makkelijker maken om zich te verplaatsen. Touring zegt in een mededeling dat het hiermee inspeelt op “de mobiliteit van morgen die gebaseerd is op de deeleconomie”.

Het nieuwe platform krijgt de naam ‘Mobilis Club’ en  biedt diensten aan op het vlak van verkeersinfo, autodelen, autoverkoop, autoherstelling, juridische en medische info voor binnen- en buitenland. Zo is er een link naar CarAmigo, een onlinedienst voor autoverhuur onder particulieren waarmee Touring een partnerschap sloot. Alle aangeboden voertuigen hebben pechverhelping en een omnium verzekering bij Touring gedurende de hele huurtijd.

Een andere dienstenwebsite waarmee Touring een partnership afsloot, is ListMinut, waar mensen diensten kunnen vragen en aanbieden gaande van verhuizing over babysitten tot hulp in de tuin en andere klussen. Er is misschien hulp beschikbaar dicht bij huis. “Dat vermijdt een groot aantal (auto)verplaatsingen en daar wil Touring graag een steentje toe bijdragen.”

Een auto verkopen kan dan weer met de dienst Touring Autoverkoop, die 70.000 handelaars telt.

Foto: Pixabay